sobota, 19. november 2016

Za njegovih 80


Da ne boste mislile, da delam samo domače naloge, ki so predpisane v mali šoli. Znanje je potrebno  dopolnjevati tudi z nalogami, ki jih dodatno dobiš doma:).
Ena takih nalog je bila tudi izdelava voščilnice za gospoda, ki jih šteje 80, njemu ljuba in stalna spremljevalka pa je knjiga. Spozna se na prozo in epiko , brez težav recitira Prešerna in Gregorčiča, pri vsem tem pa še ljubi rože. Ker pri njegovih letih brez očal ne gre, jih ima vedno pri sebi, saj nikoli ne veš, kdaj in kje se najde dobro branje.
Vse to sem zvedela od njegovih prijateljev, ki so mu želeli dati voščilnico, pisano njemu na kožo.

Naredila  sem mu voščilnico, v kateri sem zajela vse te, njemu ljube stvari.
Zgornji del voščilnice sem embosirala z rožami in ga osenčila z zlato Delicato. Spodni del je embosiran z srajčko, ki ima relief pletene košare, razmejila s satenastim trakom, na katerem je dodan napis voščila Najlepšega para. Na zgornjem delu sem izrezala interaktivno okence, ki je iz kompleta romantičnih kvadratov in so delo Tine za Rayher.
Spodnji del je prostor za knjigo (zanjo sem se "grebla" na dveh koncih) in sem se odločila za to večjo. Da pa deluje kot knjiga z listi, sem en izrez knjige "uničila" in ga spremenila v popisan list. Na knjigi so očala - izrezana iz plute, ki jih je očitno za kratek čas odložil. Črke  in številke so  Tinino delo. 



Ko odpreš okence v njem kitica naše Zdravljice, za katero sem se odločila sama, ne da bi vedela, da se ena kitica nadaljuje na torti, ki jo je slavljenec dobil. Glede na to, smo se potem skupaj zmenili, da je na notranji strani, poleg voščila, ki so ga pripravili prijatelji, pristala še zadnja kitica iz Zdravljice.
Tako je dobil že "pol Prešernovih poezij":)



S to objavo sem naredila  ravnotežje in današnjo lepim v galerijo Najlepšega para za mesec November 2016, kajti prejšna je štela samo kot naloga za Malo šolo:).

Hvala, ker kljub slabemu vremenu pokukaš na moj cvetoči travnik.
Želim ti lep ustvarjalni vikend in pozdrav, Andreja V.

14 komentarjev:

  1. Kako lepo si vpletla vse, kar ima slavljenec rad in kar ga odlikuje! Tako zelo po mojem okusu - knjiga, poezija, rožice, skrivnostno okence in očala iz plute.... Pa še moje zemeljske barve. Tudi oglata oblika mi je všeč! Saj je ne morem prehvaliti! Tokrat si ti pobožala mojo dušo in razveselila moje srce! Hvala Andreja! Deževen pozdravček, Majda

    OdgovoriIzbriši
  2. Ne vem, če ti ne bo kmalu dodan nadimek piflarka ;-) Ne samo, da si naredila vse redne domače naloge, še dodatne delaš doma. Super si se znašla glede na temo. In odprta knjiga res pride bolj do izraza tukaj. Boš pa zaprto porabila za kak drug projekt. Se vidimo kmalu. Ne pretiravaj z nalogo ;-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Andreja, krasna je! Barva je čudovita in knjiga mi je izredno všeč. Zelo domiselno si rešila zastavljeno nalogo.

    OdgovoriIzbriši
  4. Čudovito voščilnico si sestavila za lepa okrogla leta in vanjo vpletla vse kar ima slavljenec rad. Zlato čokoladna kombinacija je super, pa skrivni žepek in knjiga z očali. Res si zadano odlično opravila. Lepo nedeljo.

    OdgovoriIzbriši
  5. Tako rada preberem še tvojo spremno besedo k fotografijam, ker vem, da si vse skrbno izbrala in naredila z nekim namenom. In res je tako. Tako dobi voščilnica novo dimenzijo in vse se lepo sestavi skupaj.
    Ja, včasih pa se mi zdi, kot da smo pri ustvarjanju vodene in nevede naredimo nekaj, kar se potem izkaže kot krasna poteza ;)
    Čudovito!

    OdgovoriIzbriši
  6. prekrasno si rešila tale izziv s knjigo, zelo lepo elegantna je.

    OdgovoriIzbriši
  7. Andreja, krasno si sestavila tematsko voščilnico. Ponavadi je težko zajeti vsa zanimanja, tebi je to odlično uspelo. Gospod mora biti nekaj posebnega - knjige in rože so super kombinacija.

    OdgovoriIzbriši
  8. Čudovita je. Z izbiro barve in dodatkom zlate si ustvarila umirjeno in elegantno voščilnico. Lp

    OdgovoriIzbriši
  9. Res si tole izdelala zelo skrbno in mislila na vse tiste značilnosti. Lepo je izpadlo in zlata ji doda še nekaj elegance, rjava pa vintage pridih.

    OdgovoriIzbriši
  10. uauu ful dobra, ima vse kar gospod potrebuje :-)

    OdgovoriIzbriši
  11. Krasno si jo naredila Andreja in za slavljenca vse lepo vključila! Lepo umirjeno barvno kombinacijo si izbrala.

    OdgovoriIzbriši
  12. Bravo Andreja! Voščilnica je čudovita. Res si zajela vse, kar je slavljencu ljubo. Z veseljem pokukam na tvoj cvetoči travnik, pa če dežuje, sneži, ali pa sije sonce. :-))

    OdgovoriIzbriši
  13. Krasna voščilnica. Lepo si zajela vse značilnosti slavljenca.

    OdgovoriIzbriši