četrtek, 5. januar 2017

Ko me inspirira #54 - hvaležnost

Nov izziv pri Tini in Vladki, kot prvi v tem letu, je hvaležnost.  Hvaležnost se kaže v različnih oblikah za veliko stvari. Hvaležnost med starši in otroci, med partnerji, med sodelavci in prijatelji....., sigurno pa je takih situacij še mnogo. 

Moja današnja "hvaležnost"  je kot zgodbica o slonu in mucki. Slon, kot velik in močan, se močno boji miške:) - saj vem, da to zgodbico - ali risanko - poznate:). Njegova nočna mora pa je miška, ki dobro ve, kje je njegova šibka točka. Takrat nastopi prijateljica Maca in ga reši pred to majhno nadlogo. Slonček ji je za pomoč zelo hvaležen. 


Meni te zahvalnice ni naročil slonček, vem pa, da bo hitro našla prejemnika. Tudi med nami se najdejo "slončki", ki potrebujejo pomoč manjše in šibkejše "mucke". Saj vemo, da niso vedno velikost, starost in moč tisto, kar nas dela pogumne in neranljive. Le priznati si moramo in za pomoč prositi. 

 Zahvalnico sem naredila tako, da sem s plastično šablono, vlažnimi robčki in vodenimi barvicami naredila črte na izrezan pravokotnik s šivi. Nato sem izrezala krog in vanj postavila slončka, ki je po tem, ko ga je rešila Maca, iz hvaležnosti za njo pošiljal srčke in  na vse pretege trobil  - hvaaaaalaaaaa
Pod črtasti pravokotnik sem postavila še enega večjega, vse skupaj pa prilepila na osnovo voščilnice.




Se pa na tej sliki vidi, da je bil to zelo slovesen trenutek, saj se vse blešči, 
od same sreče in hvaležnosti:)

Tako je narejen letošnji prvi izziv na temo HVALEŽNOST. Objavo pripenjam  v galerijo pri Vladki.

Zaradi uporabljenih izdelkov Najlepšega para  jo lepim tudi v galerijo za mesec JANUAR 2017.

Hvala za obisk mojega cvetočega travnika in lep pozdrav,
Andreja V.

16 komentarjev:

  1. Krasna zahvalnica in všeč mi je zapisana spremljevalna zgodbica in tvoje misli. Lepo!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ijoj Andreja, kako lepo si zapisala besede o hvaležnosti. In kako prav imaš! Zahvalnica je zelo lepa in v sebi nosi krasno sporočilo. Marsikdo se lahko najde v njem. :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. oo, prisrčna zgodbica in tako lepa voščilnica v modrem. in vsakič občudujem to črtasto ozadje, ko ga vidim, prekrasno.

    OdgovoriIzbriši
  4. O, kaksna simbolna zgodbica je za tole voscilnico! Navdusena sem, da si delala z akvarelnimi crtami, vedno so mi tako vsec, ko jih kdo uporabi, jaz pa nanje malo pozabim ... Nekdo bo zelo vesel tako prisrcne zahvale.

    OdgovoriIzbriši
  5. Lušno je vse, od zgodbice, do prisrčnega slončka, ki vsem trobi "hvalaaaa"....takih slončkov bi moralo biti več na tem našem ljubem svetu.
    In črte...še ena, ki pozablja na to šablono, pa tako simpatično delujejo na ozadju. Naslednji izziv bi moral biti: stare, pozabljene šablone, štampiljke,....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super ideja, bo bilo lepo, da nekaterih stvari ne ignoriramo:)

      Izbriši
  6. Jej, kako je luštna zgodbica in ravno tako voščilnica. Te črte in simpatični slonček so prav kulski.

    OdgovoriIzbriši
  7. Andreja, čudovit zapis z zgodbico in tudi voščilnica, ups zahvalnica ti je krasno uspela. Pa še fino je, da se sveti.
    Pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  8. Draga Andreja! Koliko prvič videnih stvari je na tvoji zahvalnici - ozadje, slonček v meni ljubem krogu s posebno umetelnim balončkom, izbira barv... Krasna je! Pa spremljevalne besede, ki božajo, božajo in čarajo pred očmi nastanek voščilnice. Za pravljice pa tako veš, da so moja ljubezen in strast! Hvala za tole srčno objavo, se topim in v ponedeljek povem zgodbo naprej... Pravljičen pozdravček, Majda

    OdgovoriIzbriši
  9. Krasno ozadje Andreja in čudovita zahvalnica. Ta slonček je vrhunski-vsestransko uporaben.
    Prijten preostanek nedelje
    lp Tamara

    OdgovoriIzbriši
  10. Draga moja, žlim ti eno čudovito, veselo, zdravo in ustvarjalno novo leto. Hvala, da si se pridružila najinemu izzivu in ob tem napletla tudi krasno zgodbo, ki jo res lahko hitro prenesemo v realnost.

    OdgovoriIzbriši
  11. Nadvse simpatično in lepo zahvalnico si ustvarila. Lp

    OdgovoriIzbriši
  12. Draga Andreja, tako zelo lepo si tole zapisala....prav res, skupaj postajamo celostni in to je velik razlog za hvaležnost. Voščilnica pa krasno interpretira to krasno sporočilo <3.

    OdgovoriIzbriši
  13. Ne samo lepa zahvalnica, še čudovito zgodbico si nam prinesla ;)

    OdgovoriIzbriši
  14. Lepo si zapisala in tvoja zahvalnica je krasna.

    OdgovoriIzbriši