ponedeljek, 4. julij 2016

Jin & jang in dvojni izziv


V Craft-alnici so dekleta dala za 163. izziv  škatlico presenečenja.
Dolgo sem se ukvarjala z mislijo, kakšno naj naredim, saj nisem imela naročnika, tako na slepo pa tudi ni zanimivo delat. In ko sem že skoraj obupala pride ideja, da moram narediti nekaj za par, ki bo skupaj praznoval - eden  60 in drugi 70 let. Zakaj ne bi kar ona dva dobila to "presenečenje":).  Ker pa sem toliko časa "mečkala", sem dočakala še izziv pri Najlepšem paru, ki proslavlja svoj 50. izziv in  tema  je: okrogle obletnice.

  Sem več kot vesela, saj bom s svojim izdelkom lahko sodelovala na dveh izzivih in obdarila  dva praznovalca  hkrati:)))

Taka je sestavljena škatlica. Na zunanji strani sem na osnovo izrezala kvadrate dekorativnega papirja, na katerem  so vrtnice in na dve strani prilepila imeni  
obdarovancev, narejenima s črkami, ki jih je oblikovala Tina. 


Ker je bila prva zamisel, da bo škatlica za eno osebo, sem sedaj morala spremeniti pokrov škatle. Na osnovo sem dodala dva kvadrata, zgornji je izrezan s kvadrati s šivi in vanj sem izrezala moškega in žensko od MD. Tako je nastala škatlica za ženski in moški princip:)
Na rob pokrova sem dodala čipko za malo glamuroznosti:)


V notranjosti sem določila žensko in moško linijo. Košarica s cvetjem je bila narejena že od vsega začetka in sem bila trdno odločena, da bo v  njej. Cvetje sem naredila s štancami, listke sem  izrezala s stebla marjetice, metuljček pa je tudi Tinino delo. 

Najprej ženska linija. Na zgornjem delu sem toplotno  embosirala metulje, ki sem jih odtisnila s Tinino plastično šablonco, izrezala čipkast krog, ki jih je zajel in vanj dala številko 60. Na spodnjem delu linije čestitke, dva ptička, ki  držita napis  in žepek, izrezan z dekorativnimi robovi. Tam bo prostor za denar in verjetno tudi tagec. Sem namreč ob vsem zagonu, ki sem ga imela, pozabila pustiti prostor za osebno voščilo:)


Tukaj je moška linija.  Na zgornjem delu sem iz plute  odrezala kvadrat s šivi, na katerega sem odtisnila pisavo. Obrobila sem z romantičnim kvadratnim okvirjem, ki je izrezan iz papirja, na katerem je ravno tako odtisnjena pisava.  Dodala napis čestitke, ki je izrezan 2x, zgornji del je ravno tako pluta.  V kotu je prostor za številko. Na spodnjem delu se pisava nadaljuje s tiskom v beli barvi (dekorativni papir iz Tedija), v njem sem najprej izrezala moškega in v odprtino vložila izrez  iz plute.


Še pogled v notranjost pol zaprte škatlice. Vidi se košarica, za katero se zahvaljujem Zvonki. Izrez sem embosirala z embosirno srajčko WeR, v strukturi pletene košare, 
 darilo moje drage Maje.



Škatlico presenečenja prijavljam na 163. izziv Craft-alnice.
Zaradi okroglih obletnic jo prijavljam  tudi na 50. izziv - ko me inspirira - pri Tini in Vladki.
Zaradi uporabljenih izdelkov Najlepšega para jo lepim v galerijo za mesec julij 2016.

Hvala, ker si obiskala moj cvetoči travnik,
lep pozdrav, Andreja V.

18 komentarjev:

  1. Vau! Čudovita škatlica. Super si združila oba obdarovanca. Že ene tematike se je težko držati, kaj šele dveh na enem izdelku. :-)) Zelo lepo si okrasila tudi zunanjost. Čipka na pokrovčku mi je všeč. :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Oooo Andreja, kako si pa tole čudovito naredila! Meni je že škatlico v enotnem stilu težko narediti...ti pa si kombinirala dva. Uspelo pa ti je fenomenalno!!! Hvala, ker si se nama pridružila pri izzivu :-).

    OdgovoriIzbriši
  3. Wauu, čudovita škatlica. Res si lepo izdelala in kombinirala voščilo za moškega in žensko.
    Hvala, da si se nam pridružila v Craft-alnici. Lp Lili

    OdgovoriIzbriši
  4. Krasna škatlica. Zelo mi je všeč.

    OdgovoriIzbriši
  5. Andreja, toliko detailov, toliko lepih izrezov in papirjev. Čudovito. Krasno si izdelala moško in žensko linijo in nastala je prečudovita škatlica. TOP.

    OdgovoriIzbriši
  6. Čudovita škatlica in super si skombinirala moški in ženski del!

    OdgovoriIzbriši
  7. Kako lepo Andreja - pluta, čipke, kombinacija dveh oseb... zelo, zelo mi je všeč. Ko bom velika, se bom tudi jaz lotila škatlice ;-) Tokratni izziv se mi je zaradi potepanj izmuznil, a v počitniškem času se ga zagotovo lotim - takrat te poprosim za nasvete iz prve roke ;-) Čestitke še enkrat, Majda

    OdgovoriIzbriši
  8. prekrasna škatlica, super ti je tole uspelo z obema principoma, meni bi se zdelo zelo težko. krasne dodatke si uporabila - ta košarica in pa tudi pluta sta mi še posebej všeč.
    hvala, da si se nam pridružila v craft-alnici.

    OdgovoriIzbriši
  9. Andreja, ne bi rekla, da je to tvoja prva škatlica, saj ti je čudovito uspela. Super si se odrezala in vse naredila "v piko". Lep pozdrav. Z.

    OdgovoriIzbriši
  10. Čudovito si prepletla obe obletnici in ustvarila res lepo škatlico. Lp

    OdgovoriIzbriši
  11. Izdelala si čudovito škatlico presenečenja in košara s svetjem na sredini je zelo lepa :-))
    Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice ... Srečno!

    OdgovoriIzbriši
  12. Olala, sem čakala, kaj bo nastala v tvojem kotičku in si lepo presenetila. Super si združila moški in ženski del voščilnice. Zelo mi je všeč, da dobita vsak svojo "linijo", da ne bo "štrajta" kot pri nas rečemo. Tudi košarico si lepo napolnila in s 3D naredi vau efekt, ko se dvigne pokrov. Sedi 5!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozabila sem pohvaliti uporabo plute. Jaz se napisa nisem upala lotit ampak mislim, da bom vseeno poskusila, zdaj ko sem ga videla pri tebi ;-)

      Izbriši
  13. Tvoj cvetoči travnik pa res lepo cveti...čudovita škatlica in sami lepi dodatki. Silhueti sta mi zelo všeč, notranjost pa bogata in cvetoča, kot se za tvoj cvetoči travnik spodobi :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Krasno si združila moški in ženski princip in vse skupaj ustvarja ubrano celoto. Fino je preizkusiti kaj novega in prepričana sem, da bo nastala še kakšna škatlica izpod tvojih rok. Hvala, da si se nama pridružila na izzivu.

    OdgovoriIzbriši
  15. Vau, super je. Všeč mi je cvetje na sredini.
    Hvala, da ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice. Srečno!

    OdgovoriIzbriši
  16. O, kako si bila pa ti pridna.
    Super je!

    OdgovoriIzbriši