sobota, 4. junij 2016

Cvetlični aranžma - ko me inspirira#49

Sedaj ko je pomlad, ko vse cveti, je že prav, da cveti tudi na naših blogih. Vladka in Tina sta navdih poiskali pri Anji, ki je svojo košarico resnično lepo  napolnila s cvetjem. 

Sama  sem ta navdih nekoliko priredila, saj mi ga je dala, to  leto, maratonsko  cvetoča orhideja - tista prava. Nikoli nisem imela kakšne posebne sreče z njimi, nikoli se mi ni več nobena "postavila na noge". Ta pa mi ponovno cveti že od lanskega novembra in novi poganjki se kar ponujajo.  Po moje sem se ji malo zasmilila:) 


Ko sem si kupila Tinino  kotno čipko,   ki jo je oblikovala za Rayher, sem se odločila, da tej lepoti dodam še orhidejo.  Pripravila sem si podlago s pravokotniki s šivi in na njej izrezala kote s čipko. Podložila sem jo z oranžnim papirjem in vse skupaj postavila na osnovo. Romantični okvir je tak kot je, nastal  po naklučju. Želela sem narediti "smušing", ki mi ni uspel. Potem sem pa pacala in popravljala in na koncu je bil zaradi parih nanosov barve že skoraj plastificiran:). Akvarelno sem pobarvala še orhideje, jih sestavila v kupček, dodala  napis in moj "slavospev" orhideji je bil dokončan:)





V sredino sem dodala še glossy accents - naj se malo blešči:)



Izdelek prijavljam na #49. izziv pri Vladki in Tini - cvetlični aranžma (upam, da nisem udarila mimo:)

Zaradi izdelkov Najlepšega para - lepim v galerijo za mesec JUNIJ 2016

Hvala, ker si pokukala na moj cvetoči travnik in lep pozdrav,
Andreja V.

16 komentarjev:

  1. Krasno cvetlično (orhidejno) pravljico si nam pričarala. Obe tvoji orhideji sta prečudoviti.

    OdgovoriIzbriši
  2. Čudovite orhideje. Prave in papirnate. Mene je tudi premamila čipka. Ampak še ni prišla na vrsto za uporabo, ker sem zadnje čase hudo pridna pri nakupovanju ;-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Tole je pa zelo zelo daleč od "mimo". Taprava orhideja je res čudovita. Meni ne uspe in krasna je samo par dni, ko jo prinesem iz trgovine, potem pa zgleda , da preveč trpi pri meni in klavrno usahne...preveč so lepe in se mi smilijo, zato jih ne kupujem več.
    Papirnata pa....krasna kombinacija z čipko na obeh straneh... Kaj te pa okvir moti???? Zdaj si pa res prestroga do sebe...lep smušing, ki mene bolj spominja na kos marmorja. Meni je špica. čao

    OdgovoriIzbriši
  4. Zelo lepa voščilnica in krasna prava orhideja za navdih.

    OdgovoriIzbriši
  5. Fantastični cvetovi prave orhideje. Pri meni je podobno kot pri Mojci :) Občudujem jih po drugih domovih in v trgovinah ...
    Tudi voščilnica je čudovita in prav zanimiv okvir si dobila po vsem pacanju :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Tudi jaz imam enake probleme z orhidejami. Čestitka je pa tako lepa, lepo si jo sestavila. Najlepši par je itak zakon.

    OdgovoriIzbriši
  7. Lepa voščilnica in krasne cvetove si naredila! Je prav zanimiv okvir nastal.

    OdgovoriIzbriši
  8. Andreja, čudovito orhidejo imaš, meni tudi kar dobro uspevajo, saj so precej nazahtevne. Voščilnica je čudovita, okvir je izredno zanimiv, čipka doda nežnost lepemu cvetju. Lp

    OdgovoriIzbriši
  9. Andreja, krasno si se poigrala z vsemi šablonami. Pravi orhidejski aranžma si pričarala in zato si definitivno imela krasno inspiracijo v svoji lepotici. Naj ti še najprej tako uspeva. Ta tvoj okvir pa je prav fajn zgleda in dodatno popestri izdelek. Hvala, da si se pridružila in cvetiš z nama :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Zelo lepo si sestavila voščilnico. Prekrasni cvetovi orhideje vse skupaj še nadgradijo. Lp

    OdgovoriIzbriši
  11. Slavospev orhideji ti je v celoti uspel, ne vem kaj se pritožuješ. Voščilnica je zelo, zelo lepa. Po mojih izkušnjah pa je tako, da orhideje ne smeš imeti na oknu na direktnem soncu, pa tudi z vodo jih ne smeš preveč razvajati. Jaz jim privoščim 1x mesečno tunkanje v vodo in je čisto dovolj.

    OdgovoriIzbriši
  12. Kako čudoviti orhideji, obe - tista naravna, pa tista poustvarjena in poudarjena z vsemi dodatki. Pri meni so orhideje končno zacvetele v kopalnici, potem, ko sem jih prestavljala iz prostora v prostor :-) Moram pa priznati, da mi je tvoja vseeno bolj všeč, saj je v meni ljubih barvah, pa tako lep čipkast prtiček si ji pripravila (me je odpeljal v Svetlanino pravljico Korenčkov palček, kjer je Črnomiška delala čipkaste prtiče iz pajčevine :-) Hvala Andreja za tvojo stezico v pravljični svet, Majda

    OdgovoriIzbriši
  13. Čudovit cvetlični aranžma si sestavila. Popacan okvir mi je noro všeč. Orhideja je kot prava. :-) Super si uporabila cvetlično čipko.

    OdgovoriIzbriši
  14. o, kakšna čudovita orhideja, vau! in papirnata prav nič ne zaostaja, krasna kombinacija s čipkastim ozadjem.

    OdgovoriIzbriši
  15. uau, uau, uaaaau!....Andreja, tvoja voščilnica je pa tako zelo lepa!!! Pravo veselje je pogledati to postavitev in barve.

    OdgovoriIzbriši
  16. Orhideja ti čudovito cveti, prav tako tiste papirnate na voščilnici. Bravo.

    OdgovoriIzbriši