petek, 29. april 2016

Birma - knjigica

Smo v času, ko se povsod po Sloveniji vrstijo birme. Za svojega vnuka sem izdelala knjigico.  Sedaj je to že tretja ali četrta?:)  in spomnim se, s kakšnim strahom sem se lotila prve:) 

Na osnovne platnice sem položila še dve plasti dekorativnega papirja dizajnarke Katie Pertiet.  Spodnji je samo za 2 mm večji od zgornjega in je rahlo temnejši. S tem sem dobila trdnejše platnice. Na sredino sem izrezala krog s čipko in naj  prilepila goloba, izrezanega s šablono CC. Napis je izrezan s črkami, ki jih je za Rayher oblikovala Tina,


                                              .....prav tako ime na hrbtišču knjigice.


  V notranjosti sem na platnico dodala žepek, v katerem je tagec z voščilom
  in prostor za denar.


V sami "knjigici" , kjer so robovi  oblikovani z dekorativnimi  robovi, pa je zapis, ki sem si ga "sposodila" pri eni od ustvarjalk:). Na žalost ne vem pri kateri, ker sem si samo del napisa skopirala in ga shranila. Naj mi oprosti, katera koli je:) 
Slike so žal nekoliko temnejše, z mnogimi sencami. Zaradi, za ta čas, nemogočega vremena je pri nas vse temno in sivo:(Zaradi uporabljenih izdelkov Najlepšega para, objavo lepim v galerijo za mesec APRIL 2016

Hvala, ker si obiskala moj Cvetoči travnik in lep pozdrav,
Andreja V.

17 komentarjev:

 1. Andreja, čudovita personalizirana knjigica za birmo. Vnuku pa čestitke za prejetje sv. zakramenta. S sencami pri fotografiranju imamo zadnje čase verjetno vsi težave. Saj bo kmalu sonček :)

  OdgovoriIzbriši
 2. knjigica je prekrasna in elegantna, kako to obvladaš ...

  OdgovoriIzbriši
 3. Vidim, da si izdelavo knjig popolnoma osvojila. Jaz se jo redko lotim, čeprav moram priznati, da me kar zabavajo (ko vendarle kakšno naredim). Lepo si jo okrasila in tile papirji so čudoviti!

  OdgovoriIzbriši
 4. Andreja vidiš, vsak začetek je težak, potem pa gre. In tebi gre zdaj to super od rok, zelo lepo in prav elegantno knjigico si izdelala vnuku, ki mu bo v lep spomin. Čudovit papir si uporabila. Lp

  OdgovoriIzbriši
 5. Krasno knjigico si naredila svoji vnukinji. Lepo okrasila in napisala.

  OdgovoriIzbriši
 6. Čudovito narejen spomin za tvojega vnuka. Zdaj si že prava profesionalka v izdelovanju knjigic.

  OdgovoriIzbriši
 7. Andreja, prav videti je babičino ljubezen do Bineta. Čestitke ob birmi in vse pohvale za čudovito knjigico.

  OdgovoriIzbriši
 8. Čudovita je. Zelo lepo si uporabila dekorativne robove. Lp

  OdgovoriIzbriši
 9. Zelo lepo voščilnico-knjigo si naredila in se lepo poigrala z notranjostjo. Lep spomin bo :-))

  OdgovoriIzbriši
 10. Zelo lepo voščilnico-knjigo si naredila in se lepo poigrala z notranjostjo. Lep spomin bo :-))

  OdgovoriIzbriši
 11. Andreja, zelo lepo si to izdelala. In še kako je res tisto, da ima strah velike oči, potem pa se izkaže, da ni prav nič strašnega. In knjigice ti gredo odlično od rok. Lepo bodi.

  OdgovoriIzbriši
 12. Zelo je lepa in krasen spomin za vnuka. Jaz se tovrstnih škatlic kar nekoliko izogibam. Sem enkrat poskusila, vendar nisem bila ravno najbolj zadovoljna s končnim izdelkom. Verjetno bi bilo drugače, če bi imela ploščo z utori. Pa zato toliko bolj občudujem vaše lepe izdelke :)

  OdgovoriIzbriši
 13. Andreja, čudovita, nežna je...

  OdgovoriIzbriši
 14. Kako lepo Andreja! nežno, mehko, čutno kot babičin objem :-) Čestitke!!! Majda

  OdgovoriIzbriši
 15. Ker sem tole knjigico videla v živo, lahko povem, da je še veliko lepša, kot na slikah. Knjigice res obvladaš u nulo!

  OdgovoriIzbriši
 16. Uf, za las je manjkalo, pa bi tudi tole objavo zluftala. :-)) Pridna babica. Zelo lepo knjigico si izdelala tvojemu vnuku. Krasen papir in čudovito nežna okrasitev.

  OdgovoriIzbriši