torek, 6. januar 2015

Dogodovščine Zvitorepca, Trdonje in Lakotnika

Proti koncu leta so na jeseniškem gledališkem odru prvič oprizorili strip. Predstavo je pripravila mladinska gledališka skupina in sicer Dogodivščine Zvitorepca, Trdonje in Lakotnika.

Zvitorepec, Trdonja in Lakotnik so s pomočjo časovnega stroja padli v novo dogodivščino in se je zelo razveselili, juhuhu! A glej ga zlomka, ta dogodivščina sploh še ni napisana in kaj naj trije junaki delajo v prazni in nenapisani dogodivščini? Se dolgočasijo toliko časa, da se njihova nova dogodivščina napiše?!?! Ne preostane jim drugega, kot da spet zavrtijo ročico časovnega stroja in se vrnejo v stare dobre čase, v stare in že poznane dogodivščine. Bo nova že napisana, ko se bodo vrnili? (Preneseno iz gledališkega lista)

To je bilo osnovno vodilo te predstave. In kaj imam jaz pri tem? Na žalost prav nič, razen,da so me "otroci" prosili, če za mentorici pripravim zahvalo.
In tako sem na prvi strani naredila oder z zastorom, ki se je ravno prav odprl, da je lisička (sigurno je v sorodu z Zvitorepcem) napovedala predstavo. Hudo pomembna se je zdela sama sebi, se vam ne zdi?





V notranjosti pa so se v vsej svoji veličini in pomembnosti predstavili še vsi trije glavni junaki in se mentoricama zahvalili  za vso požrtvovalnost in trud, da jih je spravila iz stripa na oder.




Samo dokaz, da sta dobili vsaka svojo zahvalo!




In ker poznam tudi stare starše samega Lakotnika, sta me prosila, če pripravim čestitko tudi za njuno vnukinjo. In zamislila sem si, kako mora biti lepo, ko gledaš svojega otroka, ki suvereno in odlično odigra svojo vlogo in sanja ......, morda o igralski karieri. In seveda mu pri tem zaželiš: 
Živi svoje sanje in naj te ponesejo med zvezde.




V notranjosti se je postavil na oder, okrog njega so zvezde kar žarele in užival je
 v soju odrskih luči. 


In tako se je predstava zaključila, luči so ugasnile in vsak ostaja s svojimi spomini. Srečno in uspešno mladinci. 

Uporabila sem: dekorativne robove - najlepši par
                         napis - Mavelu
                         napis - ustvarjalni dotik 
                         lisičko mi je priskrbela Maja
                         Trije "mušketirji" so bili najdeni na Googlu
                         Zvezdno ozadje sem naredila s šablono za poslikavo obraza

Izdelek prijavljam v januarsko galerijo Najlepšega para in v CRAFT-alnico (Karkoli).

Lep pozdrav,
Andreja V.


14 komentarjev:

  1. Luštni! Pri nas smo kar založeni s temi stripi, ker imamo enega ljubitelja spoštovanega M.Mustra, tale voščilnica bi bila tudi našim všeč, meni je zelo!

    OdgovoriIzbriši
  2. To se je bralo kot pravljični strip. Bravo. Že zgodaj si me spravila v dobro voljo. Samovšečna lisička mi je bila pa najbolj všeč. Čestitke . čao

    OdgovoriIzbriši
  3. Odliöno si opravila nalogo. In Andreja, pozabila sem ti v prejsnjem komentarju zazeleti vse dobro in ustavrjalno v novem letu.

    OdgovoriIzbriši
  4. ooo kako luštno je bilo na tvoji predstavi :-))
    Hvala, ker se igraš z nama v zadnjem 2014 izzivu CRAFT-alnice ... Srečno!

    OdgovoriIzbriši
  5. Iiiii, kako lepa objava. :-) Zelo mi je všeč, kako lepo si opisala ozadje svojega ustvarjanja. Lisička na prvi voščilnici je prava važička. Vse tri voščilnice pa so čudovite. Čestitke mladim igralcem in mentorjem. Tudi sama sem rasla s stripovskimi junaki Mikija Mustra. :-))

    OdgovoriIzbriši
  6. Ooo, kako fino si poustvarila like iz stripa in odrsko dogajanje :9. Čestitke tebi in malim igralcem.

    Hvala, da si se nam pridružila v zadnjem letošnjem izzivu Craft-alnice. Pozdravček Lili

    OdgovoriIzbriši
  7. Andreja!....tole je pa cela umetnija! Kako čudoviti in popolno si vse izdelala. Jaz bi skakala do stropa, če bi bila mentorica.!

    OdgovoriIzbriši
  8. Super je in super si! Zelo lepo, tematsko. Všeč mi je prva stran, ki res zgleda kot gledališki oder!

    OdgovoriIzbriši
  9. Tole je pa res mala umetnina. Super si izdelala prvo stran, oder z lisičko je fantastičen, zeloooo mi je všeč. Tudi notranjost prav nič ne zaostaja, vse štima. Lp

    OdgovoriIzbriši
  10. Andreja tale objava bi mi pa skoraj ušla, pa tako fnatastičan je :). Res si se potrudila in dodelala lisičko v nulo - je komot samovšečna, ker ima biti zakaj ;). Igralcem ne smeš želeti sreče temveč "zlomi si nogo" ali kako že pravijo? V glavnem ekipi čim bolj uspešno odrsko kariero!

    OdgovoriIzbriši
  11. Jooooj Andreja....čudoviti tematski voščilnici si pripravila in prejemniki so bili zagotovo navdušeni. S svojim časovnim strojem si nas lepo popeljala v preteklost! Včasih človek kar malo pozabi, kaj vse smo brali v otroštvu :(((
    Uživaj v vikendu, Jana

    OdgovoriIzbriši
  12. Vauuu, kakšna umetnina ;) Res je vse čudovito ! Sploh se ne morem odločiti katera je lepša ;)
    Lp, Larisa

    OdgovoriIzbriši
  13. Oooo, tale zbirka voščilnic mi je pa zelo všeč.
    Res si nas popeljala nazaj v otroštvo.
    Lp Danica

    OdgovoriIzbriši