sobota, 17. januar 2015

Škatlice za čaj

Minil je čas novoletnih voščilnic in kaj sedaj?
Kako zelo mi je prišla prav Andrejina objava škatlic za čaj. Po tem, ko nam je dala tako natančna navodila za izdelavo in glede na to, da so bile včasih  škatlice moja najbolj priljubljena tema za ustvarjanje, sem se jih lotila z veseljem. Me je pa nekaj mučilo  že lep čas. Želela sem se (že pri vizitkah) enkrat spopasti z vintage varianto. Zelo mi je všeč, le občutek sem imela, da mi ne bo uspelo. 
Za vajo sem najprej naredila nekaj škatlic v "sadni verziji". Tu sem dodala dekorativni karton, kupljen v Hoferju. Tako so nastale škatlice za češnjev, jagodni in jabolčni čaj.



 In nato - vintage varianta
 Za osnovo sem pri vseh uporabila barvasti 270 g karton, kupljen v Tediju. Na srečo sem pred kratkim kupila vintage papir firme Joy crafts, ki mi je sedaj prišel prav. Ker sem želala na prvi strani tudi skodelico in ker jo nimam, sem si sama izrezala šablonico in jo osenčila z Versafine-vintage sepia barvo. Dobila sem odtis, ki mi je bil za prvič in glede na inprovizacijo kar všeč. 
Dodala sem še napis čaj, ki sem ga prilepila s 3D blazinicami. Da bi ta starinski videz bolj povdarila, sem na pokrovček dodala najprej rjav satenasti trak in pod njega še čipko.







In ker sem že bila v tem vintage svetu, sem si želela ustvariti še eno, za katero bi sama naredila osnovo.
Tako sem na osnovni  barvasti papir dala karton gramaže 250 g v barvi šampanjca, ga osenčila z Versafine-vintage sepia barvo in potem odtisnila še vijugice proizvajalca Inkadinkado. 
Seveda se nisem mogla upreti želji , da nebi dodala tudi  "moje skodelice":)), nanjo s prozornimi  gumijastimi štampiljkami odtisnila "čaj" in pod njo dodala še pentljico (narejena na vilici).
Tudi pri tej sem dodala na pokrovček čipke in tako zaključila  svojo prvo vintage varianto.






Hvala Andreji, ker me je ponovno "brcnila" med škatlice. Rahlo me skrbi, da si bom naredila hudo zalogo:))



Glede na vse napopkane čipke, izdelek prijavljam: Ko me inspirira#33

Lep pozdrav,
Andreja V.


19 komentarjev:

  1. Vauu, Andreja bravo. Ti si pa krepko zastavila. Vse so krasne, zmagata pa (pri meni) jabolčna in druga vintage, super sta. Tudi jaz zelo rada izdelujem razno razne škatlice. Lep pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  2. Oj, super so ti uspele vse po vrsti. Če bi pa izbirala zase, bi pa eno od sadnih, jabolčni mi je še posebno všeč. Kljub temu, da si vintage delala prvič, so ti krasno uspele. Lep pozdrav Meta

    OdgovoriIzbriši
  3. Krasne škatlice za čaj. Jabolka in prva vintage sta moji zmagovalki :). Lp

    OdgovoriIzbriši
  4. Zame pa so zmagovalke prav vse. Krasno si si zastavila "skladišča" za čaj. Grozno je samo to, ko te želja po rezanju pripelje tako daleč, da si jih narediš preveč na zalogo. Je pa lepo darilo in če te kaj preseneti, imaš vedno nekaj, kar lahko podariš. čao

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hi,hi Mojca, me veseli, da me razumeš:)). Res me je rezanje tako zasvojilo, da kar nisem mogla nehat. Saj sem se vmes vprašala, kaj bom z njimi, ampak - leto je dolgo in tudi nekaj priložnosti za kakšno majhno pozornost se bo našlo. Pozdravček:) Andreja

      Izbriši
  5. Čudovito si se lotila škatlic za čaj. Andreja je navodila zares lepo pripravila. Težko bi se odločila, katera varianta mi je najlepša, saj so vse čudovite. Zelo mi je pa všeč odtis skodelice na prvi vintage varianti. Včasih je pač potrebno malo improvizirati, da nastane čudovit in unikaten izdelek. :-)) Z Mojco sta dobro pogruntale, kam z morebitno zalogo. :-))

    OdgovoriIzbriši
  6. Me veseli Andreja, da sem te premamila .-) Na sploh me veseli, ker je po blogih nastalo že ogromno teh škatlic :-))
    Tvoje so zelo lepe, tako sadne kot prva vintička, katero si zelo lepo "postarala".
    Vse škatlice si čudovito izdelala!

    OdgovoriIzbriši
  7. Uau, krasne so vse po vrsti. Take vrste odvisnost od rezljanja in sestavljanja v novo celoto poznamo vse:)), LP:)

    OdgovoriIzbriši
  8. Juhu, čudovite so....sadne so tako simpatične! ...in vintage, so ti uspele krasno. Prav res je lepo včasih premagati kakšen tak strahec in poskusiti, kar si želimo :-).

    OdgovoriIzbriši
  9. Tvoja zaloga bo še kako prav prišla, saj si lahko okrasiš kuhinjo ali pa imaš v naprej pripravljena darila :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Andreja, sedaj si me pa čisto sezula s temile škatlicami. Čudovite so in nič ne de če je kakšna viška - vedno se najde duša ali pa dve, tri..., ki bi jim taka škatlica prav prišla - saj moj naslov poznaš, ne ;).

    OdgovoriIzbriši
  11. Andreja, pri meni te čaka zapozneli odgovor. Lp
    http://ustvarjanjepomoje.blogspot.com/2015/01/koledarcki-4.html?showComment=1421819277466#c633622444737308486

    OdgovoriIzbriši
  12. Andreja....prav vse so čudovite, ampak očarala si me z vintage varianto!
    Zelo si bila pridna ;)))
    Lepo bodi, Jana

    OdgovoriIzbriši
  13. Danes mi je ata googl povedal, da praznuješ. Vse najboljše ti želim. V moji objavi (obleka...) si me izzvala, odgovor najdeš v moji zadnji januarski objavi. čao in lepo praznuj.

    OdgovoriIzbriši
  14. Sem pozabila...še tvoj naslov bi prosila, če ni skrivnost. Pošlji mi ga prosim na mail bozic.mojcanm@gmail.com.
    Malo bo kasno, ampak upam, da bo še vedno štelo. Drugo leto bo pa pravi čas.
    HVALA LEPA. čao

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdravček Mojca, pustila ti bom naslov, le zaradi sigurnosti, ali je pri tvojem imenu nm normalno ali si se zatipkala:))
      Hvala za voščilo, ta so dobrodošla kadar koli, nikoli ni prepozno. Lep pozdravček:) Andreja V.

      Izbriši
  15. Hojla. Nisem se zatipkala, je pravilen mail...nm kot Novo mesto. čao

    OdgovoriIzbriši