petek, 26. september 2014

Creative Blog Hop

Danes pa je to povsem drugačna predstavitev, kot sem jo navajena. Lahko (včasih tudi ne), je napisati nekaj o izdelku, ki ga želiš predstaviti. Samega sebe je težje. Pa vseeno bom skušala nekaj povedati.

Sem upokojenka, štejem 64 let in me rahlo skrbi, da sem kar najstarejša med vsemi vami. Se pa dobro počutim v vaši družbi in zato kljub temu, da sem v nekaterih stvareh malo bolj lesena (uporaba računalnika, spremljanje vaših izdelkov, komentiranje), kar vztrajam.
Sicer pa sem bila v svojem aktivnem življenskem obdobju zaposlena kot medicinska sestra, sem mama hčerkama in sedaj ponosna babica dvema vnukoma in vnukinji, ki jih obožujem. 

V tistih letih, ko sta bili hčerki še majhni, sem pletna, se malo poskušala v šivanju, sicer pa nikoli nisem imela občutka, da je v meni kaj posebno  ustvarjalne žilice.

Z  upokojitvijo pa sem v začetku imela vse preveč časa in pričela sem obiskovati  delavnice slikanja na svilo, steklo, izdelovanja nakita ipd., na koncu pa sem pristala pri papirčkih. To se je zgodilo povsem slučajno, ko sem spoznala Majo (Hiška iz papirja). Njeni izdelki so mi bili zelo všeč, pa sem pričela s sramežljivimi poskusi, ki so me povsem zastrupili in sedaj sem tukaj kjer sem. Sama sicer ne mislim, da je kaj posebnega, sem pa vesela vsakega vašega komentarja in vspodbude.

Sedaj pa bi rada še nekaj povedala  o tebi  Ne-Ja, saj me prijazno spremljaš od mojega začetka in me bodriš, pridno komentiraš vse moje objave in občutek imam, kot da se poznava že dolgo in s teboj  res ni težko pokramljati. Kar pa se tiče izdelkov si pa inovativna in kot sem ti že rekla: z vami, ki obvladate kleklanje se res ni kosati. Skratka, zdiš se mi en tak sončen, pozitiven človek.

Ker sama nisem tako vsestranska kot je marsikatera od vas, trenutno ne počnem nič kaj tako posebnega, da bi bilo vredno kakšne pozornosti. Ostajam pri vizitkah za različne priložnosti, še vedno pa zelo rada izdelam kakšno škatlico iz valovitke, s katero sem pravzaprav pričela svoje papirnato ustvarjanje. 
Danes pa bi za spremembo predstavila škatlico, ki sicer ni iz valovitke, je pa narejena v obliki torte, v katero smo dodali "napotke" za življenje in denarni prispevek. To je dobila 
nečakinja.
Torta je bila sicer cela, ampak ker je bila tako dobra je zanjo ostal samo košček.  



In zakaj ustvarjam? To je zame čisto veselje, treniram male sive celice in upam, tudi koga razveselim.

Sedaj pa bi rada še nekoga nominirala. Mene je s svojim odnosom do izdelovanja, s svojo perfekcioznostjo in zaradi pripravljenosti pomagati pri vseh stvareh, ki se mi še zdijo
zapletene prepričala Maja, ki biva v Hiški iz papirja.

7 komentarjev:

  1. Hvala, ker si se nam predstavila še drugače,
    zelo lep oseben post
    Maja in Ne-Ja sta pa res pridni punci
    veš vsak človek je ustvarjalno bitje
    in dobro se je izražati
    in s tem razveseljevati druge.
    Kar tako naprej
    in lep pozdravček pošiljam Tamara

    OdgovoriIzbriši
  2. Zelo lepo si se predstavila in da postanemo kreativni ni nikoli prepozno.
    Zelo rada pokukam na tvoj travnik, saj vedno kaj lepega zraste ;))))
    No, takšno tortico škatlico pa bom jaz predstavila v naslednjih dneh...saj jih pečem že cel teden ;))) in bodo prav lepo darilo za prav posebno skupinico ;)))
    Tudi jaz rada pogledam k Jerneji in Maji, saj sta obe odlični ustvarjalki.
    Tebi pa želim veliko uspehov ;)))
    Nočko, Jana

    OdgovoriIzbriši
  3. Skromnost je lepa čednost ampak tako skromna pa ni potrebno da si. Si zelo nadarjena papirčkarica. Hej...eni smo za nekaj, eni pa za druge stvari. Važno je druženje in izmenjava znanja. Lepo si se predstavila in sama tudi rada pridem na tvoj travnik, samo nekaj te prosim...ne naseli mi kač na tvoj travnik, ker se jih bojim kot hudič križa...brrrr so odvratne..(pa brez zamere ...sem ljubitelj živali ampak ne njih). čao

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lep pozdrav Mojca, hvala za vse lepe besede:)) Nč skrbet, kač sigurno ni na mojem travniku (sama se jih sicer ne bojim), bolj hudo je, ker je verjetno cela reč pajkov, ti pa so moja nočna mora - ha,ha. Vidiš, vsak ima svoje strahove, skupaj jih mogoče premagamo. Lep pozdravček in lep vikend želim:))

      Izbriši
  4. Vidiš, da nisi potrebovala kozultacij - oprosti ma moj računalnik in poštni predal bolj samevata tale mesec... v glavnem hvala, da si zagrabial tole igrico in se nam predstavila še boljo sebno in ne samo s svojimi izdelki. Vsekakor pa hvala za moj opis - sem presenečena. Edino Maji dodaj še datum do kdaj naj objavi - se rpavi 29.9. je njen ponedeljek če bo za.

    Andreja, tortica pa je fenomenalna :)!

    OdgovoriIzbriši
  5. Draga Andreja, hvala za nominacijo, tebe pa res ne morem zavrniti :))) Se bom potrudila in objavila še danes (ampak šele zvečer). Lepo si napisala tole objavo, tortica je pa res fenomenalna - to govorim iz prve roke, ker sem jo videla v živo in ne le na sliki :))

    OdgovoriIzbriši
  6. Zelo lepo si se nam predstavila. Še večkrat te bom prišla obiskat! :-))

    OdgovoriIzbriši