ponedeljek, 31. oktober 2016

2.naloga male šole - obojestranska lepilna folija

Prazniki bodo hitro minili in najbolje je, da vam pokažem nalogo, ki smo jo dobili drugi dan pouka.
Tina nam je predstavila smrečico, ki jo je okrasila z bleščicami in s pomočjo obojestranske lepilne folije.

Odločila sem se za simpatični napis - čas veselja - in ga naredila približno tako, kot je zaželjeno.
Na kvadrat s šivi, izrezanega iz eko papirja,  sem s strukturno pasto domače izdelave naredila preko plastične šablone pike. Ker so postale pike skoraj prozorne, sem jih barvala z zlato delicato blazinico. Izrezala sem krog z napisom, ga podložila z obojestransko lepilno folijo in nanjo pritrdila predhodno izrezan napis. Da je voščilnica bolj zabavna in razgibana je poskrbel jelenček  s sanmi, na katerih pelje darilce, ki mu ga je podaril medvedek. Preden sem kvadrat prilepila na osnovo, sem pod krog s folijo prilepila rumen karton, da je napis lepše viden in bleščice bolj povdarjene. Sama osnova je embosirana s kvadratom.



Tukaj pa še posnetek od blizu, da se vidi, kako se vse blešči:)


Ker mi je bila izdelava te voščilnice zabavna, sem morala narediti še eno, z istim napisom, vendar v malo drugačnih barvah in namesto jelenčka tukaj mala srčna deklica iz kolekcije mame Elephant, katero mi je prijazno posodila  Maja - hvala ti:)





Tako je domača naloga narejena in tudi to odlagam na svojo poličko v  našem razredu. 
Zaradi uporabljenih izdelkov Najlepšega para, brez katerih tako ne znam ustvarjati, pa objavo lepim še v galerijo za mesec oktober  2016.

Lep pozdrav učiteljici Tini in vsem sošolkam in se vidimo pri naslednji nalogi:),
Andreja V.

petek, 28. oktober 2016

Prva naloga v mali šoli

Letos sem se odločila, da bom naloge v mali šoli  delala redno. Če kaj ni narejeno sledi kazen, pa mama naj pride v šolo:) -  tega si pa res ne morem privoščiti. Upam, da mi bo uspelo.

Za prvo nalogo sem si pripravila s pravokotnikom  izrezan dekorativni papir, na katerem kar mrgoli darilc. Očitno kar letajo po zraku in čakajo, kateri domek jih bo posrkal vase:). V odprtem tagcu je postavljena hišica, ki je podložena s pavs papirjem, kateri  omili trke daril, ki udarjajo vanjo. Dodala sem še voščilo, ki  povdari praznično vzdušje.
Tako pripravljen pravokotnik sem prilepila še na malce večjega enobarvnega, vse pa postavila na osnovo voščilnice. 
Upam, da bo učiteljica nalogo pregledala in jo sprejela. 




Svojo nalogo bom pustila na polički v razredu male šole,  ker pa sem ustvarjala z izdelki Najlepšega para, jo lepim tudi v galerijo meseca oktobra 2016.  
Vas pa vse do naslednjič lepo pozdravljam,
Andreja V.

četrtek, 20. oktober 2016

171. izziv v Craft-alnici - roza novoletne voščilnice

Oktober; mesec jesenskih barv, mesec dobrot, ki nam jih ponuja jesen in mesec, ki je obeležen kot mesec boja proti raku na dojkah. S to boleznijo se žal sooča vse več žensk in lepo je, če lahko na tak ali drugačen način lahko pomagamo ali osveščamo in smo z njimi solidarne.

V ta namen so dekleta v Craft-alnici pripravile "izziv" - novoletne voščilnice v roza barvi. Upam, da bom s svojim prispevkom, vsaj malce pripomogla k uspešnosti  te dobrodelne akcije.


Prva  "rozika" predstavlja zasneženo vasico. V celoti se je opremila pri Najlepšem paru.
 Pri kvadratnih voščilnicah in takrat, ko je izdelek manjši od osnove, rada uporabim največji kvadrat tako, da ga embosiram na osnovo. Ostali so izrezani in naplasteni na osnovo.




Pri naslednji sem po Tininih navodilih želela narediti ozadje. 
Čeprav" packanje z vodo in barvami" ne deluje kaj posebno učenega, 
je lahko končni rezultat zadovoljiv ali ne. 
No, ta ni ravno tisto, kar sem si želela:)
Naredila sem smrečico z izrezanimi vejicami, ki so šablona Concord&9th.  Izrez pravokotnika, darilce in napis  sta izdelka Najlepšega para. 






Tretja je nastala tako, da so izrezane snežinke, ki jih je za Rayher oblikovala Tina, pristale na roza ozadju, večja sredinska (iz lanske kolekcije),  je podložena z bleščečim papirjem 
in visi na srebrni nitki. 
Napis je iz trgovine Mavelu, v srebrni barvi in žal  nekoliko slabše viden:-(



Zaradi izziva Craft-alnice izdelke lepih v njihovo galerijo.
Zaradi  vseh uporabljenih izdelkov Najlepšega para pa v njegovo galerijo za mesec oktober 2016.

Drage vse, ki boste obiskale moj cvetoči travnik: sem v preganjanju viroze in da katere ne okužim, je objava bolj kratka:))). Mojca mi je svetovala, da naj čim manj diham v ekran:)), upam, da je pomagalo.

Lep pozdrav, 
Andreja V.

četrtek, 6. oktober 2016

Otroška moda - ali 170. izziv v Craft-alnici

Lepo, da bomo počasi oblekli celo družino:). Moški so že dobili svoje, sedaj pa bomo mogoče poskrbele še za druge člane. 
Sama sem se odločila, da oblečem enega majhnega dečka. Brez rezalne šablone in z malo manj šiviljskega znanja, sem ukrojila ta bodi, ki sem ga skušala prilagoditi današnjim modnim smernicam:).
Saj ne vem, če mi je uspelo, se pa fantič sigurno ne bo pritožil:). Kaj veliko nimam več za povedat, vse je videno, cenovno ugodno, firma bodija pa je Najlepši par:)



Svoj "butični" izdelek prijavljam na 170.izziv Craft-alnice, kjer zbirajo oblačila.
Zaradi uporabljene štampiljke pa v galerijo Najlepšega para  za mesec oktober 2016.

Hvala, ker si obiskala moj šiviljski salon, ki domuje na cvetočem travniku in en lep pozdrav,
Andreja V.

Dve pentlji - ko me inspirira #53

A se vam zdi, da me več ni:)? Ne, še sem tukaj, le uboga penzionistka ni imela v septembru skoraj nič časa:))). Saj ne vem točno, kam je šel, ampak za pisanje ni in ni bilo pravega trenutka ali pa navdiha:) 

Se bom pa sedaj potrudila in pokazala nekaj stvari, ki so nastale v tem obdobju  - ne vse naenkrat, tako lepo in počasi. 

Da me slučajno ne povozi čas, bom najprej zadostila želji Tine in Vladke, ki želita pentljo. Še sreča, da so te kar pogosto na voščilnicah in zato mogoče izziv malo lažji.

Prva je povsem jesenska. Jesen mi je všeč zaradi svoje barvitosti in toplote barv, čeprav je ozračje že kar precej hladno. Morda prav zato narava ponudi vso to barvitost, da se lažje pripravimo na zimski čas. 

Na eko karton, izrezan s pravokotniki s šivi,  sem odtisnila pisavo v beli barvi in nanj dodala liste, ki sem jih izrezala iz dekorativnega papirja. Pod njimi pa še trakec in pentlja ( to sem dodala zato, ker sem prepozno ugotovila, da je pisava postavljena na glavo) in  bo mogoče preusmerila pogled:). 
Eko karton je nato pristal na malo večjem kartonu v temnejši rjavi barvi, vse skupaj pa sem pritrdila na osnovo voščilnice.


Druga  je čisto nasprotje. Je nežna, "rozkasta"  in seveda pripravljena ob rojstvu deklice Sare.  Uporabila sem Tinine copatke, ki so izrezani iz filca in v enaki barvi
 in materialu je tudi pentljica. 
Namestila sem jih na krog s šivi, ki sem ga obrobila s še enim malo večjim. 
Sara je izpisana s črkami, ki jih je za Rayher oblikovala Tina.

Sedaj lahko, zaradi zadovoljitve vsem "predpisom", objavo  lepim na 53.izziv pri Tini in Vladki, zaradi uporabljenih šablon pa v galerijo Najlepšega para za mesec oktober 2016. 

Hvala za obisk mojega travnika, uživaj v jesenski barvitosti in lep pozdrav, 
Andreja V.