četrtek, 30. julij 2015

Bakreno srce

Voščilnica je nastala kar tako, brez namena, z nič v naprej premišljenim konceptom.
Ogledovala sem si namreč srce iz tanke bakrene žičke, ki sem ga naredila že pred časom. Tina je namreč enkrat naredila voščilnico s podobnim srčkom in istočasno pokazala tudi video, kjer ga je videla. Ker sem imela žičko doma, sem ga takrat naredila, vendar ni našel mesta na nobenem izdelku.

Danes sem ga gledala in pričela pripravljati osnovo zanj. Na bel akvarelni papir sem namestila zeleno vrvico (uporabljajo jo vrtnarji) in jo na obeh koncih na notranji strani fiksirala. Ker je vrvica precej nevodljiva, sem jo morala na sredini pričvrstiti z obojestranskim lepilnim trakom, to pa je posledično zahtevalo, da sem tam pritrdila rjav satenasti trak in čez njega še enega v smetanasti barvi, da sem dobila mehkejši ton.
Sedaj sem samo še pričvrstila bakreno srce in  nanj dodala belo perlico v obliki srca. Turobnost  kar ni hotela izginiti, zato sem dodala še zelene bleščice v obliki zvezdic in vanje prilepila bele perlice.
Naredila sem še osnovo voščilnice, ki je nekoliko večja, da sem lahko dodala voščilo, ki je iz kolekcije Najlepšega para - ob rojstnem dnevu.

Ker sem uporabila izdelek Najlepšega para, jo lepim v galerijo meseca JULIJA. 

Ne morem pa še mimo ene objave, kajti to so pa resnični srčki. Že pred kratkim sem vam pokazala sosedove pasje mladičke, takrat so bili stari 2 dni. In to so mali korenjaki danes, ko so stari en mesec. Z njimi bi se pa resnično lahko igral ves dan, vsak trenutek z njimi je nekaj posebnega in ko te pogledajo s svojimi nežnimi učki se kar stopiš:)




Hvala, ker obiščete moj cvetoči travnik.
 

Lep pozdrav,
Andreja V.

četrtek, 16. julij 2015

Kotaleči slonček

Saj sem rekla, da otroci prihajajo - še sreča. Ponovno nas je razveselil en deček, tokrat po imenu Jakob. Rodil se je hčerki mojih prijateljev in ker se je rodil v času mojega dopusta, z voščilom malo zamujam. Ampak k sreči, Jakob še ne bere, mamica me pa ne bo zatožila - upam:) 

Voščilnico sem naredila še dan kasneje kot sem mislila, ker sem počakala na Tinino pošiljko. Me je tako žulilo, da sem morala pod nujno naročiti kroge s šivi in še nekaj drugih "malenkosti". 
Tako je nastala okrogla voščilnica:  iz največjega kroga sem izrezala osnovo, ki se na zgornjem delu še stika. Nato sem iz manjšega izrezala krog iz dekorativnega papirja, vanj z razalno šablono izrezala slončka in ga nato zapolnila z enobarvnim. Dodala sem še ime, na zgornji del kroga, kjer zaradi pregiba ni šivov, dala trakec in nanj obesila dudico.
In sedaj, ko pišem objavo, sem šele ugotovila, da sem uporabila povsem iste barvne kombinacije kot pri bodiju (očitno mi je všeč:))


In ker je vse okroglo, ga kotalim  do srečnih staršev. Naj jima bo dete v veselje in naj zraste v zdravega, krepkega in dobrega fanta.


Zaradi izdelkov Najlepšega para, voščilnico lepim v galerijo za mesec JULIJ. 

Hvala, ker pokukate na moj travnik in en lep pozdrav,
Andreja V.

torek, 14. julij 2015

Otroci prihajajo

Tako je, vsega je enkrat konec, tako tudi mojega "dopusta". Saj se mi kar hecno zdi, ko mi penzionisti govorimo o dopustu, ko ga pa imamo 12 mesecev v letu. Ampak spremembe so dobrodošle in tako je tudi meni prijalo malo morja. 
Sedaj pa ponovno v stare tirnice, med plevel, ki je med tem časom pridno rastel in k ustvarjanju, ki sem ga pogrešala. 

Sem pa takoj, ko sem prišla domov potrebovala voščilnico za malega Naca, ki sem jo k sreči imela narejeno na "zalogo". Narejena je v obliki bodija, ki sem ga videla nekje na spletu in sem si sama pripravila šablono. Dobila je samo še  ime in slonček je odpotoval. 


Tudi zadnja stran ni povsem "gola", ta otroška moda je sedaj resnično dodelana:)


Pri izdelavi voščilnice sem uporabila izdelek Najlepšega para, zato jo pripenjam v galerijo za mesec JULIJ. 

Ker pa otroci ne razveseljujejo samo nas ljudi, ampak razveselijo tudi naše "najboljše prijatelje", vam pokažem še mali naraščaj, ki domuje pri moji sosedi. To so prelepi mali Irski setri in sicer jih je kar 12. Upam, da mamica Gigi ne bo huda, ko jih takole razkazujem. Ko sem jih slikala, so bili stari 48 ur.

Na prvi slikici so mamica Gigi in njenih šest, ki se še niso dovolj najedli. 


In na tej druga polovica, ki po hranjenju že pridno spi.


Vesela sem, da sem ponovno z vami in hvala ker pridete na obisk. 

Lep pozdrav,
Andreja V.