nedelja, 28. december 2014

Praznične voščilnice

Ni važno kdaj začnem z izdelavo prazničnih voščilnic, na koncu je vedno panika. Vedno mi še kakšna zmanjka in tako je nastala tudi ta voščilnica.


  Osnovo sem najprej pripravila z dekorativnim robom Najlepšega para, embosirala, premazala z goldfingrom  in nanj prilepila zvončka iz kompleta Božično zelenje ter ju spela s pentljico, oba izdelek Najlepšega para.


Sedaj pa bom verjetno za letošnje leto zaključila.  Te objave so mi sicer v veselje, mi pa, za razliko od marsikatere, vzamejo kar nekaj časa, preden vse spravim na pravo mesto.
Ob tej priliki bi se vam vsem, ki tako pridno in prijazno komentirate  moje izdelke, lepo zahvalila. Vesela sem, da sem s pomočjo Maje zbrala toliko poguma, da sem v letu, ki se zaključuje, vstopila v blogerski svet prečudovitih ustvarjalk. To me izpolnjuje in s pomočjo tega medija  sem našla toliko prijetnih in toplih oseb. Vsem in vsaki posebej hvala. Želim vam (malo sicer zamujam z objavo) vesele in blagoslovljene božične praznike, v novem letu pa veliko ustvarjalnega navdiha, veliko lepih spremnih besed, ki dajo posebno osebno noto vsakega izdelka. Veselim se že nadaljnega druženja z vami.

Da pa slučajno ne zamudim Tine, bi to voščilnico še prijavila v njeno decembersko galerijo

Lep pozdrav,
Andreja V.

torek, 9. december 2014

Božični čas

Prišel je čas, ko se v naših srcih nekaj prebudi, ko duša potrebuje tisto nekaj, kar jo vzradosti. To je praznično vzdušje, ko v hiši po piškotih zadiši, ko zasvetijo svečke  in ko se v tvoje misli prikradejo vsi tisti, ki si jih imel rad,  a so žal odšli na daljše potovanje.
Nama z možem, ki živiva v leseni hiši sredi gozda, sem pripravila  nekaj drobnih stvari, ki nama bodo polepšale dom in s tem tudi razveselila vse, ki naju bodo obiskali.
Ker je letos polomljene breze na pretek, mi je pripravil svečnike za čajne svečke, ki sem jih okrasila s čipko, povezala z rafijo, pripela slamnate okraske in dodala mah. Tako je namesto klasičnega adventnega venčka nastal nekoliko drugačen aranžma.


Sem pa pripravila še eno smrečico, ki bo ostala  v prostoru nekoliko dalj časa kot imam postavljeno  pravo, saj mi ta ne zavzame prostora in tudi iglice ji ne odpadejo. 


Lep pozdrav,
Andreja V.



ponedeljek, 1. december 2014

Jugonostalgija za 50-letnika

Sploh ne vem, kako naj opišem občutek, ko sem dobila prošnjo, za izdelavo voščilnice ob 50. rojstnem dnevu. Namenjena je bila moškemu, ki je velik jugonostalgik. Kaj narediti, da bo videti, da je narejena prav za njega. Kje dobiti elemente, ki bi prikazali Jugoslavijo in nekaj, kar je bilo povezano z njo. 
Brskala sem po spletu, iskala kakšne namige po nepospravljenih predalih in verjemite mi, res se najdejo stvari, ki bi jih ob rednem pospravljanju sigurno že vrgli proč. Našla sem star jugoslovanski denar 5000 DIN.

Nekajkrat sem ga prekopirala, malo izrezovala, si z Googla sprintala zastavo in grb, prelagala sem ter tja po valovitki  (ki sem jo vzela za osnovo) in sestavila kolaž. Na sredino zvezde sem prav tako iz denarja izrezala 50 in malo "pošlampano"  (tudi to je bilo za tiste čase nekaj običajnega), še na roke napisala naslov poznane pesmi, ki smo jo verjetno vsi peli z velikim zanosom. Seveda govorim v imenu moje generacije. 
In kaj naj mu človek zaželi drugega kot z besedami iz Marinine zbirke misli:
 Živi svoje sanje!


Da se ve, kdo je prejemnik, je bilo potrebno na kuverto dodati še ime in tistim časom primerno, prilepiti primerno znamko. Njemu v čast je poziral sam Tito.


Ne mislim, da je voščilnica kakšen presežek, je pa dosegla svoj namen. Obdarovanec je bil huuuudo navdušen. To  pa tudi nekaj velja. 
In ne glede na to, ali je ali ni jugonostalgik, se ta voščilnica prijavlja  k http://soulsanctuaryblog.blogspot.com/2014/11/mavelu-blog-hop.html

Lep pozdrav,
Andreja V.