ponedeljek, 29. september 2014

Divje vrtnice - druga izdaja

Tokrat ne bom dolgovezila, ker je to samo nadaljevanje mojega navdušenja nad šablonicami, ki sem jih na novo pridobila.
Pripravila sem voščilnico, ki sem jo namenila prijateljici za rojstni dan. 
Kot pri prvi, sem tudi tu uporabila šablone iz kolekcije Najlepši par, ki so ta, ta, ta in ta.




Na  notranji strani sem odtisnila še negativ  vrtnice in dodala vijugico.




Čestitko prijavljam v galerijo Najlepšega para - za mesec september

Lep pozdrav,
Andreja V.

petek, 26. september 2014

Creative Blog Hop

Danes pa je to povsem drugačna predstavitev, kot sem jo navajena. Lahko (včasih tudi ne), je napisati nekaj o izdelku, ki ga želiš predstaviti. Samega sebe je težje. Pa vseeno bom skušala nekaj povedati.

Sem upokojenka, štejem 64 let in me rahlo skrbi, da sem kar najstarejša med vsemi vami. Se pa dobro počutim v vaši družbi in zato kljub temu, da sem v nekaterih stvareh malo bolj lesena (uporaba računalnika, spremljanje vaših izdelkov, komentiranje), kar vztrajam.
Sicer pa sem bila v svojem aktivnem življenskem obdobju zaposlena kot medicinska sestra, sem mama hčerkama in sedaj ponosna babica dvema vnukoma in vnukinji, ki jih obožujem. 

V tistih letih, ko sta bili hčerki še majhni, sem pletna, se malo poskušala v šivanju, sicer pa nikoli nisem imela občutka, da je v meni kaj posebno  ustvarjalne žilice.

Z  upokojitvijo pa sem v začetku imela vse preveč časa in pričela sem obiskovati  delavnice slikanja na svilo, steklo, izdelovanja nakita ipd., na koncu pa sem pristala pri papirčkih. To se je zgodilo povsem slučajno, ko sem spoznala Majo (Hiška iz papirja). Njeni izdelki so mi bili zelo všeč, pa sem pričela s sramežljivimi poskusi, ki so me povsem zastrupili in sedaj sem tukaj kjer sem. Sama sicer ne mislim, da je kaj posebnega, sem pa vesela vsakega vašega komentarja in vspodbude.

Sedaj pa bi rada še nekaj povedala  o tebi  Ne-Ja, saj me prijazno spremljaš od mojega začetka in me bodriš, pridno komentiraš vse moje objave in občutek imam, kot da se poznava že dolgo in s teboj  res ni težko pokramljati. Kar pa se tiče izdelkov si pa inovativna in kot sem ti že rekla: z vami, ki obvladate kleklanje se res ni kosati. Skratka, zdiš se mi en tak sončen, pozitiven človek.

Ker sama nisem tako vsestranska kot je marsikatera od vas, trenutno ne počnem nič kaj tako posebnega, da bi bilo vredno kakšne pozornosti. Ostajam pri vizitkah za različne priložnosti, še vedno pa zelo rada izdelam kakšno škatlico iz valovitke, s katero sem pravzaprav pričela svoje papirnato ustvarjanje. 
Danes pa bi za spremembo predstavila škatlico, ki sicer ni iz valovitke, je pa narejena v obliki torte, v katero smo dodali "napotke" za življenje in denarni prispevek. To je dobila 
nečakinja.
Torta je bila sicer cela, ampak ker je bila tako dobra je zanjo ostal samo košček.  



In zakaj ustvarjam? To je zame čisto veselje, treniram male sive celice in upam, tudi koga razveselim.

Sedaj pa bi rada še nekoga nominirala. Mene je s svojim odnosom do izdelovanja, s svojo perfekcioznostjo in zaradi pripravljenosti pomagati pri vseh stvareh, ki se mi še zdijo
zapletene prepričala Maja, ki biva v Hiški iz papirja.

četrtek, 18. september 2014

Divje vrtnice

Juuuuupi, pri Tini sem dobila nagrado in kaj temu sledi - takoj sem morala nekaj kupiti. Toliko je stvari, ki jih še nimam, ki bi jih rada imela, ampak potrebno se je umiriti, globoko zadihati in izbrati eno stvar. 

Tokrat sem se odločila, da vzamem  štampiljke divje vrtnice in rezalno šablono divje vrtnice.
Še isti dan sem pričela z delom, kajti v mislih sem že sestavljala razne kombinacije.
 In nastalo je:
kaj drugega kot ponovno poročna voščilnica. Teh je v tem letu toliko, da že kar nimam več idej.

Za osnovo sem pripravila kvadratno voščilnico, ki je bila na sprednji strani razdeljena na dve polovički, kateri sem zaobljila z dekorativnimi robovi.
Nato sem odtisnila obris vrtnic, dodala barvno polnilo, jih izrezala in z nekajkratnim prelaganjem končno namestila na eno  polovico prve strani. Dodala sem še napis, ki je iz kompleta čestitk.



Ker je bila želja, da je v notranjosti tudi žepek  za denar, sem  ga prav tako oblikovala z dekorativnimi  robovi in nanj prilepila še eno majhno vrtnico, ter dodala vijugico iz istega kompleta.



Voščilnico prijavljam v galerijo Najlepšega para za  mesec september.

Lep pozdrav,
Andreja V.

torek, 9. september 2014

Dišeče vrtnice

Ali je mogoče to leto - leto porok?
Z veseljem sem sprejela naročilo za voščilnico s strani moje nečakinje, ki je  bila povabljena na cerkveno poroko. Ker je bila ta poroka edina cerkvena dosedaj, sem se namenila (posebna želja pa ni bila izražena), da bo ta bolj glamurozna, mogoče malo bolj polna, bolj zlata.

Za osnovo voščilnice sem izbrala papir potiskan z vrnicami in izrezala pop up osnovo Lucy Label proizvajalca Elizabeth Craft Design.  Osnovo sem nato še oblikovala z rezalno šablono dekorativni robovi iz Tinine kolekcije najlepši par.
Na to osnovo sem prilepila čipkast prtiček, prepognjen na polovico, vanj pa vložila rumen pearl papir, da je ozadje bolj zasijalo. Dodala sem dva laboda, ki sta simbol zvestobe in večne ljubezni.
Na spodnji del sem dodala kartonček za besedilo,ravno tako narejen s šablonami za dekorativne robove, pod laboda pa manjši izrezek,
na katerem sta začetnici njunih imen.


Na prvo stran sem dodala napis čestitke ob poroki, ki je prav tako iz Tinine kolekcije, izrezan iz istega papirja, kot je osnova na notranji strani. Tudi obrobe so Tinine - najlepši par, kombinirano z dekorativnim papirjem iz notranje strani.
Prvo stran sem zaključila še z zlatim trakcem, na katerega sem položila še ožjega belega in za kontrast dodala še vrtnico (da je v stilu).


Laboda od blizu


Na zadnjem delu ovojnice pa sem naredila "zaponko", prav tako iz papirja z vrtnicami.


Voščilnico prijavljam v galerijo Najlepšega para in v CRAFT-alnico (čipke).

Lep pozdrav,
Andreja V.